Derneğimiz yardım faaliyetlerini din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmaksızın yürütmektedir. Yardım faaliyetlerinde önceliğimiz her zaman ihtiyaç sahiplerine ulaşarak doğru yardımı yerinde yapmaktır.
Derneğimizin, yurt dışında gerçekleştirilen projeleri bizzat Bir Avuç ekipleri tarafından titizlik ile yürütülmektedir. Bir Avuç ekiplerimiz gelen bağışları ihtiyacı olan bölgelere giderek projeleri yerinde gerçekleştirir görsel fotoğraf ve video kayıtlarını arşivlerimize iletir.
Bir Avuç Derneği’nin, bir cemaat, grup, parti vs. ile hiçbir bağlantısı bulunmamaktadır. Derneğimiz bağışçılarımız ve gönüllülerimiz ile birlik ve beraberlik için bağımsız hareket etmektedir.
Bir Avuç İnsani Yardım Derneği’nin, yardım faaliyetleri yurt içi ve yurt dışında yürütülmektedir. Derneğimizin yurt dışında temsilciliği ve şubesi bulunmamaktadır.
Derneğimizin, İzmir dışında herhangi bir ilde ve ilçede şubesi bulunmamaktadır. Bir Avuç Derneği Genel Merkezi İzmir Konak ilçesinde bulunmaktadır.
Afrika ve Asya’da insanların birçoğu temiz suya ulaşmakta maalesef zorluk yaşamaktadırlar. Kirli sular sebebi ile her yıl binlerce ve belki de yüz binlerce insan hayatını kaybediyor. Derneğimiz bir nebzede olsa ölümlerinin önüne geçebilmek adına Afrika ve Asya’ya bölgelerinde ihtiyaç sahibi köylerde temiz su kuyuları açmaktadır.
Derneğimiz Afrika’da Madagaskar ülkesinde su kuyusu çalışmalarını yürütmektedir. Afrika’nın yanı sıra Asya’da Arakan’da kamplarda su kuyusu açılış faaliyetleri yürütmektedir.
Su Kuyusu çalışmaları başladıktan sonra ortalama açılış süresi 4 – 6 hafta sürebilmektedir. Ancak bu aralık bölgelerde yaşanabilecek problemlere göre değişiklik gösterebilmektedir.
Açılan Su Kuyularının takibi ve bakımları Bir Avuç ekiplerince periyodik bakım yapılmaktadır. Ekiplerimiz kuyularda oluşan hasar vb. durumlar için su kuyularını sürekli takip etmektedir.
Güncel Su Kuyusu maliyetlerini online bağış sayfamızdan öğrenebilirsiniz.
Tam Su Kuyusu Açtıran bağışçılarımız kuyuya istediği isimleri yazdırabilir. Hisseli kuyuya bağış yapan bağışçılarımızda 1 hisse 1 isim olarak dilediği ismi tabelaya yazdırabilirler.
Afrika, Asya Bölgelerinde Açılan Su Kuyularımızın videosu bağışçılarımıza WhatsApp ile iletilmektedir.
Bir kimseye zekâtın farz olması için o kimsenin Müslüman, akıl sıhhati yerinde, ergenlik çağına gelmiş ve hür olması bir senelik borcundan ve aslî ihtiyaçlarından fazla hakikaten ya da hükmen çoğalıcı, başka bir deyişle hasılat sağlayıcı kalitede “nisap ölçüsü” mülke sahip olması gerekir. Çoğalıcı olmaktan hedeflenen, mülkün sahibine kazanç, kâr, fayda temin etmesi yahut kendiliğinden artma ve çoğalma özelliğine sahip bulunmasıdır.
Sözlükte “yaklaşmak, Allah’a yakınlık sağlamaya vesile olan şey” anlamına gelen kurban Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.) tarafından bizler emredilen kendisinin de bizzat yapmak suretiyle bizlere örnek olduğu bir ibadettir.
Kurban kesmek hür, akıl-baliğ, akıllı-ergen, dinen zengin nisap miktarı mala (80,18 gram altın) sahip olan her Müslümana vaciptir.
Güncel yurt dışı Adak, Akika, Şükür, Şifa, Sadaka Kurban bedellerimizi online bağış sayfamızdan öğrenebilirsiniz. Vacip kurban hisse bedellerimizin fiyatları değişiklik gösterebilmektedir.
Nisap, zekât, sadaka-i fıtır ve kurban gibi ibadetler için konulan bir zenginlik miktarıdır. Nisap, asgarî biçiminde de belirlenebilir. Borcundan ve aslî ihtiyaçlarından fazla olarak bu kadar mülke sahip olan birey dinen zengin sayılır. Böyle bir şahıs, zekât veya sadaka alamayacağı gibi; sadaka-i fıtır vermek ve kurban kesmekle de mükellef olur. Borçtan ve aslî ihtiyaçlarından fazla olan bu malın çoğalıcı olması ve üstünden bir sene geçmesi hâlinde zekâtının verilmesi gerekir. Zenginliğin minimum sınırı olan “nisap” Hz. Peygamber tarafından tanımlanmıştır. Bu asgarî sınırlar, o dönem İslam cemiyetinin ortalama hayat standardını ve zenginlik miktarını göstermektedir. Hadislerde tanımlanan nisap ölçüleri şöyle sıralanabilir: 80,18 gr. altın veya bunun meblağında para veya ticaret mülkü; 40 koyun veya keçi, 30 sığır, 5 deve. Nisap ölçüsünün tanımlanmasında kullanılan bu malların, o dönemin en yaygın zenginlik vasıtası olduğu açıktır. Nisabın bu mallar üzerinden tanımlanması, sosyal ve ekonomik koşulların fazla değişmediği ileriki dönemlerde de aynen korunmuştur.
Kurban fiyatları şehirlere ve ülkelere göre dünyanın her yerinde farklılık göstermektedir. Bir Avuç olarak kurban kesimlerini gerçekleştirdiğimiz ülkelerde ortalama fiyat baz alınmaktadır.
Derneğimiz, yurt dışı kurban kesimlerini Afrika Çad Ülkesinde gerçekleştirmektedir. Kesilen kurbanların etleri Bir Avuç ekiplerince okullar, medreseler ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmaktadır.
Kesilen Kurbanların videosu bağışçılarımıza SMS olarak iletilmektedir.
Derneğimize bağışlanan Adak, Akika, Şükür, Şifa Sadaka Kurbanlarının kesimleri haftalık olarak düzenli yapılmaktadır. Bağışlanan Vacip kurbanların kesimleri bayramın ilk günü bayram namazından sonra başlamakta ve üçüncü günü ikindi vaktine kadar tamamlanmaktadır.
Evet, bulunduğunuz şehirde gerçekleştireceğimiz faaliyetlere gönüllü olarak katılabilirsiniz.
Kurban ibadetinde esas olan, kişinin niyet ve iradesidir. Kurban kestirmek üzere Bir Avuç’a başvuran hayırsever niyetini ve iradesini ortaya koymuş oluyor. Kişinin dernek ve vakıflara kurban vekaleti vermesinde herhangi bir beis, sakınca yoktur.
SMS Bağışı için çalışmalarımız devam etmektedir.
Web sitemiz üzerinden Master Card veya Visa Card ile bağışınızı gerçekleştirebilirsiniz.
biravucdernegi.org.tr üzerinden online olarak bağışta bulunabilirsiniz.
0501 359 94 35 numarasına WhatsApp üzerinden yazıp bağış yapabilirsiniz.
Üye girişi yaparak telefon numarası ve şifreniz ile yapılan geçmiş dönemlere ait bağışlara ulaşabilirsiniz.